?

Log in

No account? Create an account

Previous | Next

Bioscoopfilm

Gisteren was ik een dagje bij de lieve Ruchama (ochtendzon).
Naast dat ik the Beatles rockband voor het eerst speelde en (uiteraard) keihard ownde, hebben we ook nog de film Brothers gekeken. De Amerikaanse remake van het Zweedse "Brodre".
De film was wel goed, alleen toch niet helemaal het dramatische hoogstandje wat ik verwachtte. Misschien kwam dat ook wel omdat ik zelf niet helemaal in een dramafilm-bui was. Who knows?
Tijdens de film moest ik ook een aantal keer hard lachen. Ruchama had de film gedownload en het was een bioscoopversie. Tot 3 keer toe zagen we mensen opstaan/weer gaan zitten in de bioscoopzaal. Alsof we echt in de bioscoop zaten.. Wat een mooie special effects, ahum. Er zaten ook een aantal kuchjes in de film die er niet thuis hoorden. Nou heb ik wel eerder "bioscoopfilms" gezien, maar ik had nog nooit dingen uit de zaal meegekregen.
Al met al, was het wel amusant.

Elke keer als ik in de bioscoop zit komt er voor de film altijd zo'n waarschuwing over dat filmen in de bioscoop verboden is en dat als je iemand met een camera ziet, dit moet melden en dergelijke.
Zelf heb ik dus nog nooit iemand met een camera in de zaal zien zitten. Ik kan het me ook niet goed voorstellen, eigenlijk. Er zijn dus echt mensen die met hun filmcamera naar de bioscoop toe gaan en daar de hele film gaan zitten filmen. Ze nemen, denk ik, hun statief en alles ook mee. Ze doen er best wat moeite voor. Niet omdat ze zelf thuis zo graag de film nog een keer in slechtere kwalititeit willen terugkijken, nee. Alleen maar om de film over het wereldwijde web te verspreiden zodat niet iedereen naar de bioscoop hoeft te gaan. Om vervolgens op dat wereldwijde web uitgescholden te worden door mensen die de kwaliteit ruk vinden, omdat ze dvd-kwaliteit verwachten.

Nee, het zou niet zo snel in mij opkomen.. Om gezellig samen met mijn camera naar de bioscoop toe te gaan.
Zijn jullie wel eens een filmpje gaan pakken samen met je cam? Of kennen jullie mensen die dit echt doen?
Ik ben benieuwd wat voor mensen dit toch zijn...

What is she talking about?!:

Comments

( 5 — COMMENT )
de_pressie
Jan. 12th, 2010 12:54 pm (UTC)
Tsja, het zullen er wereldwijd niet meer dan een hand vol zijn, maar met het wereldwijde web is dat genoeg om het naar iedereen die het maar zien wil te verspreiden. En waarom? Omdat die versies vaak eerder beschikbaar komen dan de dvd-rip. Een paar dagen, maar de die-hards in het kat-en-muisspel tussen filmindustrie en verspreiders zijn een paar dagen goud waard...
de_pressie
Jan. 12th, 2010 12:55 pm (UTC)
Oh, en is 'ie het kijken waard of moet ik gewoon voor het origineel gaan? :)
supermiek
Jan. 14th, 2010 10:03 am (UTC)
Ik vond het niet echt een "must-see" film, dus je kan net zo goed gewoon nog even wachten tot ie op dvd is oid
de_pressie
Jan. 14th, 2010 02:46 pm (UTC)
Hmnee, dan zoek ik het origineel wel een keer. :)
supermiek
Jan. 14th, 2010 10:03 am (UTC)
Ja maar toch kan ik het me niet voorstellen dat iemand serieus in de bioscoop gaat zitten en z'n camera netjes opstelt en alles en niet gezien wordt :P
( 5 — COMMENT )