SuperMiek (supermiek) wrote,
SuperMiek
supermiek

Bioscoopfilm

Gisteren was ik een dagje bij de lieve Ruchama (ochtendzon).
Naast dat ik the Beatles rockband voor het eerst speelde en (uiteraard) keihard ownde, hebben we ook nog de film Brothers gekeken. De Amerikaanse remake van het Zweedse "Brodre".
De film was wel goed, alleen toch niet helemaal het dramatische hoogstandje wat ik verwachtte. Misschien kwam dat ook wel omdat ik zelf niet helemaal in een dramafilm-bui was. Who knows?
Tijdens de film moest ik ook een aantal keer hard lachen. Ruchama had de film gedownload en het was een bioscoopversie. Tot 3 keer toe zagen we mensen opstaan/weer gaan zitten in de bioscoopzaal. Alsof we echt in de bioscoop zaten.. Wat een mooie special effects, ahum. Er zaten ook een aantal kuchjes in de film die er niet thuis hoorden. Nou heb ik wel eerder "bioscoopfilms" gezien, maar ik had nog nooit dingen uit de zaal meegekregen.
Al met al, was het wel amusant.

Elke keer als ik in de bioscoop zit komt er voor de film altijd zo'n waarschuwing over dat filmen in de bioscoop verboden is en dat als je iemand met een camera ziet, dit moet melden en dergelijke.
Zelf heb ik dus nog nooit iemand met een camera in de zaal zien zitten. Ik kan het me ook niet goed voorstellen, eigenlijk. Er zijn dus echt mensen die met hun filmcamera naar de bioscoop toe gaan en daar de hele film gaan zitten filmen. Ze nemen, denk ik, hun statief en alles ook mee. Ze doen er best wat moeite voor. Niet omdat ze zelf thuis zo graag de film nog een keer in slechtere kwalititeit willen terugkijken, nee. Alleen maar om de film over het wereldwijde web te verspreiden zodat niet iedereen naar de bioscoop hoeft te gaan. Om vervolgens op dat wereldwijde web uitgescholden te worden door mensen die de kwaliteit ruk vinden, omdat ze dvd-kwaliteit verwachten.

Nee, het zou niet zo snel in mij opkomen.. Om gezellig samen met mijn camera naar de bioscoop toe te gaan.
Zijn jullie wel eens een filmpje gaan pakken samen met je cam? Of kennen jullie mensen die dit echt doen?
Ik ben benieuwd wat voor mensen dit toch zijn...
Tags: bioscoop, brothers, download, dutch, movies, text, the beatles
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 5 comments